شکاف دیجیتالی
دکتر مولوی: مدیرگروه مخابرات دانشکده پست و مخابرات ایران:

شکاف دیجیتالی ایران با سایر کشورها متفاوت است قشر وسیعی از جامعه ایرانی تاکنون اهمیت صنعت IT را درک نکرده و تعریف و فوائد بسیار آن را نمیدانند، چراکه نیازی به استفاده از این تکنولوژی جهانی حس نمیکنند.
دکتر محمدرضا مولوی، مدیرگروه مخابرات دانشکده پست و مخابرات، در گفتوگو با هیئت تحریریه آی سی تی فکالتی ، اظهار داشت: در بسیاری از کشورها، تکنولوژی IT در دهه گذشته نهادینه شده است، به گونهای که افراد از کودکی با IT مانوس میشوند.
وی، تاکید کرد: مدیریت تکنولوژی IT از اهمیت ویژهای برخوردار است، چراکه باید تشویق و تبلیغات لازم در جامعه را صورت دهد تا مردم به استفاده از این تکنولوژی ترغیب شوند.
مولوی، با اعتقاد به این که تکنولوژیIT در جامعه ما ناقص راهاندازی شده است، ادامه داد: باید ابزارهایی در این زمینه فراهم شود تا سهولت در کار ایجاد شود، به گونهای که محاسن این صنعت مشخص شود.
عضو هیاتعلمی دانشکده پست و مخابرات، خاطرنشان کرد: در ایران، بیشتر قشر دانشجو و دانشگاهی با این صنعت آشنا هستند و خود را با توجه به این صنعت به روز میکنند و این در شرایطی است که اقتصاد کشور ما بعضا در بازار بوده و به نظر میرسد این قشر هنوز چندان لزوم استفاده از IT را درک نکردهاند؛ در حقیقت شکاف دیجیتالی ایران با سایر کشورها متفاوت است.
استاد دانشکده مخابرات، در پایان گفت: شاید در برخی شرایط وظیفه دولتها باشد تا این اجبار را در برخی اقشار جامعه ایجاد کنند تا افراد ملزم به فراگیری و استفاده از تکنولوژی IT شوند.
کاربردهای نانو در فناوری اطلاعات و ارتباطات
دکتر محمد زاده : عضو هیئت علمی دانشکده پست و مخابرات ایران:
دستگاههایی که ساختار آنها بر اسپینوترنیک مبتنی است نمونهای از بهکارگیری نانوتکنولوژی در صنعت ارتباطات و فناوری اطلاعات است. مقاومت ماده در برابر میدان خارجی که از اسپین الکترونها ناشی میشود، مقاومت مغناطیسی نام دارد. این مقاومت میتواند به طور قابل ملاحظهای در اشیاء نانومقیاس تقویت شود. این مقاومت مغناطیسی که به GMR موسوم است میزان چگالی ذخیرهای دادهها را در دیسک سخت افزایش میدهد. نوع دیگری از مقاومت مغناطیسی، مقاومت مغناطیسی تونلزن (TMR) است و به دلیل وابستگی اسپین الکترونها به تونلزنی آن الکترون از لایههای فرومغناطیس مجاور اتفاق میافتد. اثرات GMR و TMR هردو میتوانند در ساخت یک حافظهی اصلی غیر فرار برای کامپیوترها مورد استفادهی علمی قرار گیرند. چنین کاربردی در ساختار حافظه دسترسی تصادفی مغناطیسی (MRAM) دیده میشود.
در فناوری اطلاعات نوین، دستگاههای الکتریکی آنالوگ قدیمی به وسیلهی دستگاههای الکترونوری یا نوری جایگزین میشوند. زیرا این دستگاهها به ترتیب پهنای باند و ظرفیت بیشتری نسبت به دستگاههای قبلی دارند. در این عرصه بلورهای فوتونیک و نقاط کوانتومی دو موضوعی هستند که نتایج تحقیقات در بارهی آنها بسیار امیدبخش است. بلورهای فوتونیک موادی هستند با یک متغییر تناوبی در شاخص انکساری با یک شبکه که نصف طولموج نوری است که مورد استفاده قرار میگیرد. این بلورها شبیه نیمهرساناها عمل میکنند، با این تفاوت که نیمهرساناها با الکترونها سروکار دارند ولی این بلورها با نور و فوتونها. تمام دستاوردهای جدید در زمینهی کامپیوتر از قوانین کوانتم برای کامپیوترهای کوانتمی جدید استفاده میکند. این کامپیوترها سبب کوتاه شدن زمان انجام الگوریتم میشوند.
[گل]